DLA Piper biträder Voi i att säkra finansiering för framtida tillväxt och potentiell börsnotering

Nyhet
13 mar 2024
Nyhetsrum

DLA Piper har biträtt Voi med att säkra 255 miljoner kronor i nytt kapital från befintliga aktieägare. VD Fredrik Hjelm antyder i en artikel i Dagens Industri om en potentiell framtida notering och uppgav att nästa milstolpe för bolaget är att uppnå lönsamhet och hållbar tillväxt.

Med planer på att skala upp sin flotta av elcyklar och skotrar, investera i centrala funktioner och förbättra användarupplevelsen är Voi på god väg att nå lönsamhet inom de närmaste två åren. Företaget har visat motståndskraft mot förändrade marknadsvillkor och är inriktat på hållbar tillväxt.

Befintliga aktieägare, inklusive VNV Global, Raine Group, Balderton Capital och andra, har visat fortsatt stöd genom att delta i rundan. Den senaste värderingen av Voi uppgår till 380 miljoner dollar, vilket indikerar ett starkt investerarförtroende för företagets framtidsutsikter.

Vois närvaro i över 100 städer i 12 länder i Europa positionerar dem som en nyckelaktör inom e-mobilitetssektorn. Med ett strategiskt fokus på att öka intäkterna per fordon och användare strävar Voi efter att driva tillväxt och samtidigt upprätthålla finansiell stabilitet.

Teamet från DLA Piper bestod främst av Mathias Berggren, Jesper Lindbom, Nicole Cai (蔡若昧)Emelie Högberg och Nathalie Thorberg.